Als je dan toch trouwt kies je een bijzondere datum

Als je dan toch trouwt kies je een bijzondere datum

Steeds minder mensen stappen het huwelijksbootje in. Zij sluiten een ander soort contract af om hun samenleven te bezegelen. Als je er toch voor gaat, op welke dag trouw je dan?

In 1950 werden er 83110 huwelijken gesloten. In 2018 waren dat er 64315. Dat zijn er minder, maar nog altijd veel. Als we echter de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ernaast leggen uitgerekend per duizend inwoners lijkt dat verschil aanzienlijk. Namelijk van 8,2 naar 3,7.

Dat heeft mogelijk alles te maken met het feit dat er meer mogelijkheden zijn om de liefde te bezegelen. Een samenlevingscontract is er daar één van. Datzelfde onderzoeksbureau meldde in 2010 al dat er meer samenlevingscontracten werden afgesloten. In 2018 meldde het CBS dat vooral twintigers en dertigers het huwelijksbootje voorbij laten varen en kiezen voor een ander contract.

Zonder trouwen toch de juridische basis goed geregeld

Met een samenlevingscontract is de basis onder je relatie in ieder geval financieel en juridisch goed geregeld, mits je dit bij een notaris laat vastleggen. Mocht er dan een kink in de kabel komen, dan voorkom je sores over zaken die gewoon al goed geregeld zijn zoals de verdeling van de spullen en erfenisrecht.

Mocht je toch uiteindelijk willen trouwen dan vervalt het samenlevingscontract. Wist je trouwens dat de meest populaire trouwdatum voor 2020 valt op 10-10-2020? Ook 06-06-2020 blijkt populair. 20-02-2020 was uiteraard ook in trek. Wie plannen heeft voor volgend jaar zal erachter komen dat het op vrijdag 21-05-2021 een drukke dag is als het om het afsluiten van de huwelijksbelofte gaat.

Check of er een belangrijke voetbalwedstrijd is

Hoe je zo’n trouwdatum bepaalt? Kies een seizoen en daarna pas een dag. Van mei tot oktober is het drukker dan in de andere maanden. Vrijdag en zaterdag zijn populaire dagen (en dus duurder), maandag en dinsdag daarom het minst kostbaar. Sommige stellen kiezen een dag en datum waarop ze elkaar ook ontmoet hebben, anderen voor een speciale of makkelijk te onthouden datum, weer een ander kan het niet zoveel schelen en checkt onder meer of er een belangrijke voetbalwedstrijd is.

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoor spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.