Drie woonvormen in Nederland

Als je in Nederland woont kun je kiezen uit drie soorten woonvormen. Ten eerste kun je trouwen en dan wordt de relatie bij wet geregeld. Daarnaast kun je kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Deze tweede optie wordt ook geregeld door de staatswet. Dan is de laatste optie het ondertekenen van een samenlevingscontract. Het betekent dat je samenwoont met je partner zonder de wettelijke overeenkomst te ondertekenen. Wanneer je besluit om samen met je partner onder hetzelfde dak te gaan wonen, komt er veel op je af. Het is dus niet alleen je spullen in een rugtas pakken en naar het huis van je partner verhuizen. Hier vindt je de uitleg over elke woonvorm.

Over het huwelijk

Alle huwelijken moeten in dit land worden geregistreerd. Je kunt het in een ander land voltrokken huwelijk niet registreren voordat de overheid je huwelijksakte heeft geauthenticeerd. Bovendien moet je huwelijk worden voltrokken en gewaarmerkt door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Als je in Nederland wilt trouwen, moet een van de partners legaal in Nederland wonen. Wanneer je besluit met je partner te trouwen, wordt je relatie bij wet geregeld. Je kunt ook een huwelijkscontract ondertekenen bij een notaris. Heb je interesse om te trouwen? Je kunt een nikkie tas kopen als cadeau voor je partner.

Over geregistreerd partnerschap

Als je niet wilt trouwen maar wel samenwoont met je partner, kun je kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Als je kiest voor een geregistreerd partnerschap, horen alle bezittingen en schulden bij elkaar. Het geschenk kan echter wel toebehoren aan de persoon die het ontvangt. Je kunt de overeenkomst over je bezittingen en schulden regelen. Als je kinderen hebt, zijn jij en je partner verantwoordelijk voor hen. De regeling van kinderen is vergelijkbaar met het huwelijk. Daarnaast kun je een woning kopen en deze woning samen bezitten. Je kunt deze woning niet verkopen zonder toestemming van je partner. Als je partner dan overlijdt, kun je het vermogen van je partner erven. Dus ben je klaar voor een geregistreerd partnerschap? Mogelijk moet je dit eerst met je partner bespreken. Misschien wil je je partner een verrassing geven? Je kunt haar tassen dames kopen.

Over samenlevingscontract

Het samenlevingscontract zijn de juridische documenten die zijn opgesteld door paren die ongehuwd samenwonen. Deze documenten kunnen je rechten beschermen. Deze documenten beschermen ook je vermogen en belangen. Je kunt het uitmaken met je partner. Om conflicten over vermogen te voorkomen, moet je dus een samenlevingscontract opstellen. De officiële contracten kun je voor de notaris ondertekenen. Als jij en je partner een kind krijgen, zijn de vrouwen de wettige moeder. Bovendien moet de man eerst het vaderschap erkennen voordat hij de wettige vader wordt. Voor langdurige relaties is een samenlevingsovereenkomst vereist. Deze overeenkomst is ook van belang voor ongehuwde oudere stellen. Zij kunnen ervoor zorgen dat hun vermogen wordt verdeeld zoals zij dat willen. Als je niet in het huwelijk gelooft, is het maken van een samenlevingscontract de beste optie die je met je partner kunt doen.

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoor spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.