Het samenlevingscontract is getekend, vier het door elkaar te verrassen!

Jij en je partner hebben het samenlevingscontract getekend. Wat fijn! Dan is het natuurlijk tijd om elkaar te verrassen met een leuk kado of een klein gebaar. Want het tekenen van een contract voor jullie relatie moet gevierd worden. Je kan uitpakken met een groot kado, maar ook een leuk kleinigheidje is een welkome verrassing. Wat dacht je van een stijlvolle zonnebril heren. Een kado geven na het tekenen van zo’n belangrijk contract is wel gepast. Je hebt immers iets te vieren. En een kado laat toch zien dat je er over na hebt gedacht en dat deze stap ertoe doet. Wat voor contract is het eigenlijk en wat staat er in? Lees er hier meer over en lees ook wat voor kado geschikt is voor na het tekenen van een samenlevingscontract.

Het samenlevingscontract tekenen

Een samenlevingscontract tekenen, ja klinkt leuk, maar wat is het eigenlijk. Een samenlevingscontract is een overeenkomst die de eigendommen en kosten tussen twee of meer personen regelt. Wie betaalt wat, en hoe ga je om met minder leuke gebeurtenissen als een overlijden of als je besluit niet langer te willen samenwonen? Dat klinkt niet heel erg leuk, maar het is wel belangrijk dat dat soort dingen op papier staan als je relatie serieus is, met elkaar samenwoont en zelfs kinderen hebt. Er staan dus heel veel zakelijke dingen in een samenlevingscontract die gaan over de verdeling van de kosten van een woning, vaste lasten, wie de meubels betaalt, op wiens naam de auto staat etc. Niet de meest spannende zaken, maar zeker een feestje waard als je samen het samenlevingscontract tekent.

Een leuk kleinigheidje geven

Een kado geven na het tekenen van zo’n belangrijk contract is wel zo leuk. Je viert dat je al zo lang samen bent en nog graag samen verder wil. Het maken van zo’n contract is misschien niet het meest interessant, maar het doel waarvoor je het doet is wel leuk: samen zijn. Het tekenen van zo’n samenlevingscontract moet dan ook gevierd worden. Geef bijvoorbeeld iets wat je partner al een hele lange tijd graag wil hebben. Of neem hem of haar mee uit eten of op een leuke date. Of geef een kleinigheidje, zoals een zonnebril dames. Het hoeft geen groot of duur kado te zijn, maar iets zonnebrillen of sieraden zijn nooit weg. Een klein presentje om te laten weten dat dit belangrijke moment iets betekende. Geef het na het tekenen en vier het moment.

Je partner op spontane momenten verrassen

Heb je een samenlevingscontract ondertekend, dan vier je het moment samen met een etentje of een presentje. Maar dit is niet de enige gelegenheid om je partner te verrassen. Het geven van een kado is altijd welkom. Met het maken van een lief gebaar herinner je je partner eraan hoeveel je hem of haar waardeert. Door elkaar geregeld een blijk van waardering en liefde te geven in de vorm van woorden of een kado, zul je zien dat de relatie van beide kanten als kostbaar wordt gezien.

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoor spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.