Samenwonen met je partner als je kinderen hebt

Samenwonen met een partner is een ingrijpende beslissing. En als je kinderen aan de mix toevoegt, wordt het exponentieel ingewikkelder. Als je je voorbereidt om een ​​nieuw leven met je partner te beginnen, kost het veel tijd, geduld en liefde om je kinderen aan boord te krijgen. Ontdek in dit artikel de beste manieren om je voor te bereiden om bij het huis van je partner in te trekken als je kinderen hebt.

Stel basisregels op voor je partner

Zorg ervoor dat je partner de eventuele zorgen van je kinderen over de verhuizing begrijpt en er begrip voor heeft. Door openlijk te communiceren, zullen jullie twee beter in staat zijn om de fusie van jullie families te plannen met minimale verstoring voor alle betrokkenen. Het creëren van nieuwe regels kan de woede en wrok van je kinderen alleen maar voeden, maar het is noodzakelijk om op de lange termijn harmonie tot stand te brengen. Herhaal dat nieuwe regels niet bedoeld zijn om je kinderen te straffen, maar om iedereen die in je nieuwe huis woont te respecteren, bijvoorbeeld over het gebruik van een nachtlampje. Door dit alles uit te leggen en door te praten met je kinderen, wordt de situatie veel meer aanpasbaar voor hen. 

Zorg dat je klaar bent om samen te gaan wonen

Het kan lastig zijn om je kinderen gewoon kennis te laten maken met een nieuwe liefdesrelatie, dus het is niet eenvoudig om het nieuws te vertellen dat jullie allemaal gaan samenwonen. Kinderen zijn gevoelig en kunnen vijandig op veranderingen reageren. Kinderen, vooral jongere kinderen, hebben moeite om deze situaties te begrijpen vanuit het perspectief van een volwassene. Ze kunnen niet voorbij hun eigen ongemak kijken. Het creëren van een samengesteld gezin vergt veel geduld, doorzettingsvermogen en kracht, dus zorg ervoor dat je relatie klaar is om de storm te doorstaan. Als je nog niet van plan bent om met je partner te trouwen, moet je erop kunnen vertrouwen dat deze persoon op lange termijn in je leven zal zijn, omdat het niet de moeite waard is om het leven van je kinderen te verstoren voor een korte relatie. 

Praat met je kinderen over de verhuizing

Voordat je de verhuizing in gang zet, maak je je klaar om te gaan zitten en een gesprek te voeren met je kinderen. Als je kids je nieuwe partner nog niet hebben ontmoet, wacht dan nog even met samenwonen. Ze hebben immers tijd nodig om aan het idee te wennen, net als wanneer ze voor het eerst zonder nachtlampje kind slapen. Heeft je partner ook kinderen? Je kids zullen dan nog meer moeten wennen. Het is absoluut noodzakelijk om je kinderen de tijd te geven om zich aan deze ideeën aan te passen en deze te accepteren, aangezien een verhuizing een grote impact heeft op belangrijke aspecten van hun leven. Sommige van deze dingen kunnen meer uitleg vergen dan andere, neem hier dus de tijd voor voordat je je tassen inpakt om in te trekken bij je partner. 

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoor spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.