Vier tips als je voor het eerst gaat samenwonen! 

Als je een samenlevingscontract hebt afgesloten met je geliefde dan betekent dit dus ook dat je gaat samenwonen met elkaar. Dit kan nog wel eens lastig zijn, vooral als je dit nog niet eerder hebt gedaan en dus jarenlang alleen hebt gewoond en geleefd. Net als bij Cardano kopen zijn er gelukkig wel veel tips waar je gebruik van kunt maken om het samenwonen tot een succes te brengen. 

Spullen

Als jullie momenteel allebei alleen wonen en je wilt gaan samenwonen, zul je snel merken dat je veel te veel spullen hebt. Besteed veel tijd aan het doorzoeken van je meubels en bezittingen en bedenk wat je precies gaat houden en wat je gaat verkopen of doneren. Als je een logeerkamer hebt, kunnen dingen zoals bedden en kasten in de logeerkamer worden bewaard. Verhuizen kan duur zijn, dus als je dingen verkoopt die je niet nodig hebt, kun je een deel van het geld terugkrijgen dat je onderweg hebt uitgegeven aan het huren van een verhuisbusje bijvoorbeeld. Ook kun je het geld gebruiken om te investeren in onder meer de Nano coin

Locatie

Het is absoluut noodzakelijk om een ​​locatie te vinden die voor je beiden werkt. Door ervoor te zorgen je u zowel aan het werk kunt als je gezin kunt zien, voorkom je ruzies. Het kan zijn dat je een heel nieuw gebied vindt, ergens dat perfect tussen beide kanten van het gezin zit, maar als je naar een compleet nieuwe stad verhuist, denk dan na over wat er in de buurt is. Welke voorzieningen zijn er in de buurt, hoe gemakkelijk is het om naar je werk te gaan en als je koopt, denk je dat het gebied nog steeds wenselijk is als je het huis gaat verkopen? 

Advies

Een professionele mening krijgen, of een mening die buiten je relatie ligt en volledig onpartijdig is, zal altijd helpen. Het is natuurlijk dat jij en je partner van mening kunnen verschillen, maar het is belangrijk hoe je tot een compromis komt. Als je vastzit tussen huren en kopen, zorg er dan voor dat je je onderzoek hebt gedaan, praat met een onafhankelijk financieel adviseur, want zij kunnen je helpen uit te zoeken wat je je kunt veroorloven op het gebied van een hypotheek en praat ook met een verhuurmakelaar. Gebruik hun advies om tot een compromis te komen. 

Geld

Geld is een groot deel van samenwonen, jullie moeten allebei vanaf het begin open, eerlijk en openhartig zijn als het gaat om je financiën, aangezien jullie allebei precies moeten weten wat jullie samen kunnen betalen. Maak een spreadsheet van je individuele maandelijkse inkomsten en uitgaven, denk aan telefooncontracten, sportschool lidmaatschappen en uitbetalingen. Ga je Qtum kopen? Ook dit moet opgenomen worden in de spreadsheet. Daarnaast moet je ook onderzoek gaan doen naar de gemeentelijke kosten en de energierekeningen die je naar alle waarschijnlijkheid zult moeten betalen in het nieuwe gebied waar je gaat wonen. Hierdoor weet je precies hoeveel geld je overhoudt aan het einde van de maand. Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoor spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.